divendres, 27 d’octubre del 2023

Glosses per la vida quotidiana

Al llarg de la tradició cristiana es repeteix que no es pot servir a Déu i als diners, o que les riqueses són, d'alguna manera, la mort de l'esperit. Les riqueses no donen la felicitat per més que en els anuncis de la societat del consum diguin el contrari. El sentit de la vida, el seu valor i densitat, provenen de la joia de viure a través de l’amor als altres. La felicitat està no en tenir, sinó en ser plenament un mateix i saber compartir amb els altres. “Guardeu-vos de tota ambició de posseir riqueses, perquè ni que algú tingués de sobres, els seus béns no li podrien assegurar la vida” (Lc 13,15). 

Estimar comporta donació, entrega i sol·licitud a les necessitats dels altres. Aquestes actituds ens permeten estar sempre a punt per servir les persones que ho necessiten. Hem d’estar amatents al servei. Hem de ser ràpids en donar resposta, estar atents per donar una resposta ràpida quan ens ho demanin i ser afables en el tracte. “Estigueu a punt, amb el cos cenyit i els llums encesos” (Lc 12,35) 

Hem de viure cada instant amb la intensitat com si fos el darrer moment de la nostra vida. Hem d’estar sempre a punt per servir als altres, sense deixar per a demà allò que podem fer avui. Cal aprofitar tots els instants de la vida, perquè en cada un d’ells es manifesta la seva plenitud i la nostra capacitat de viure. “Estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada”. (Lc 12,40)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada