dimecres, 24 de juny del 2009

Islam XIV - Les festes de l’Islam

Les dues festes més importants de la religió islàmica són:

1. La Gran Festa (Aid al Kabir ) coneguda també com Aid al Adha o festa del sacrifici. Es celebra a la fi del pelegrinatge a la Meca, (Hajj) i rememora el sacrific d’Ismael (Ismaïl) per Abraham (Ibrahim). Es celebra el desè dia del més àrab de Zu l-Hijja que és el mes destinat a peregrinar a la Meca.

2. La festa de ruptura del dejuni (Aid al Fitr) durant el mes sagrat del Ramadà. Es celebra el darrer dia del Ramadà i significa la fi del dejuni fet durant tot el mes. El dia concret de la celebració és el primer dia del mes lunar (chawwal) després del Ramadà.

Les altres festivitats celebrades segons les tradicions i escoles islàmiques són :

1. Al Hiyra. Primer dia del mes lunar de Muharram. És l’inici de l’any musulmà i commemora la fugida (Hégira) de Mahoma de la Meca a Medina.

2. Ashura . Es celebra el dia 10 del mes lunar de Muharram per recordar els profetes Noé (Nuh) i Moisés (Musa). Pels xiites en aquesta festa recorda només es commemora la mort de Hussein, el fill d’Alí.

3. Aïd al-Maulid Commemoració del neixament del profeta Mahoma, el dia 12 del mes lunar de Rabia al Awal.

4. Al Isra wa al-Mi'ray. Commemoració del viatge nocturn del profeta Mahoma de la Meca a Jerusalem i la seva ascensió al cel acompanyat de l'arcàngel Gabriel. Es celebra el dia 27 del mes lunar de Rajab.

1 comentari:

  1. Maria del CEIP Santa Gertrudis Ibiza 6è26 de març del 2012, a les 16:21

    No entenc la primera festa del principi de dalt de tot????
    perfavor me la pots explicar una mica amb un comentari

    ResponElimina