dilluns, 9 d’abril del 2012

El vot religiós a les primàries republicanes de Maryland i Wisconsin

La setmana passada Mitt Romney va assegurar-se una clara victòria a les primàries republicanes de Maryland i guanyà per un estret marge a Rick Santorum a l’estat de Wisconsin En ambdós estats, Romney i Santorum perseguiren el vot dels votants blancs evangèlics; Romney era el favorit clar entre els votants no-evangèlics. Romney també fou el guanyador entre els votants de Wisconsin que assisteixen als serveis religiosos de forma esporàdica i entre els qui donen poca importància al fet de compartir o no les creences religioses dels candidats. Els votants blancs evangèlics representen més d’un terç dels electors de Maryland (un 33%) i a Wisconsin (37%). En els dos estats els evangèlics estaven dividits entre els dos candidats. A Maryland el 41% dels evangèlics votaren per Romney, mentre que el 39% donaren suport a Santorum. A Wisconsin el 43% dels evangèlics donaren suport a Santorum i el 39% han votat a Romney.

Com en les anteriors primàries Romney ha obtingut una victòria clara entre els no-evangèlics, tant a Maryland com a Wisconsin. A Maryland Romney derrotà a Santorum per 29 punts entre els votants no-evangèlics (53% vs. 24%) i per 12 punts entre els no-evangèlics de Wisconsin (46% vs. 34%). El votants protestants a Wisconsin estaven dividits entre Romney (43%) i Santorum (40%). Entre catòlics de Wisconsin el 47% votà per Romney i el 35% donà suport a Santorum. Romney i Santorum varen rebre més o menys suports de votants de Wisconsin entre els qui diuen assisteixen a serveis religiosos un cop per setmana; el 45% d'aquest grup votaren per Santorum mentre que el 40% donaren suport a Romney. Per contrast, Romney fou el clar guanyador entre votants de Wisconsin que diuen només ocasionalment assisteixen a serveis religiosos, rebent 49% dels seus vots van comparar amb 28% per Santorum.

En relació a la importància del fet religiós els electors de les primàries republicanes tenen les següents considración. Gairebé el 60% dels votants republicans (59%) diuen que és “molt important” o una “mica important” compartir amb el candidat les creences religioses. Aquest grup divideix els seus vots entre Romney (44%) i Santorum (41%). Entre els que diuen que “és molt important” el 49% voten Santorum, mentre que el 34% voten Romney. Mentre que Romney era el clar favorit entre els qui diuen que “és una mica important” compartir les creences religioses. Entre aquest Romney rep el 51% de suport enfront el 35% de Santorum. Romney també fou guayador sobre Santorum entre aquells votants que manifestent que és poc o gens important la religió dels candidat: el 44% d'aquest grup que vota per Romney i 29% donant suport a Santorum.

Aquesta anàlisi és basada en els resultats d'enquestes de sortida van conduir tan els votants van deixar les enquestes durant el Maryland i Wisconsin eleccions primàries Republicanes. L’orignal pot consultar-se a “Pew Research Center’s Forum on Religion & Public Life”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada