divendres, 10 de juliol del 2020

Glosses per la vida quotidiana


La confiança dóna seguretat. Hem de saber confiar més en nosaltres mateixos i no dubtar. En nosaltres tenim la força que ens permet afrontar els diferents reptes de la vida. Hem d’alimentar la nostra esperança i fonamentar la nostra confiança amb una vida interior basada en la pregària, la meditació i les lectures espirituals. “Confiança, filla, la teva fe t'ha salvat”. (Mt 9,22)
  
No podem ser insensibles davant del dolor i sofriment de moltes persones. En uns casos, és fruit de les injustícies derivades de les estructures de pecat de la societat; en altres, neix de les tensions interiors que angoixen i desesperen. Hem de saber estar atents a acollir a aquestes persones i alliberar-les de tot allò que les oprimeix. “En veure les multituds, se'n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor” (Mt 9,36).

Hem de preocupar-nos de trobar la pau interior cercant allò que és important per asserenar la vida. Hi ha mot soroll en l’ambient que distorsiona i anul·la la percepció de tot allò que ajuda a trobaré  els camins de pau interior. Cerquem allò que val la pena trobar.

“Cerqueu el Senyor, penseu en el seu poder,
busqueu sempre la seva presència.
Recordeu les meravelles que ell obrà,
els seus prodigis i els seus designis”
(Salm 105,4-5)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada