dimecres, 28 d’octubre del 2015

El cardenal Cañizares a favor dels musulmans

L'arquebisbe de València, cardenal Antonio Cañizares, s'ha reunit el president de la Comissió Islàmica d'Espanya (CIE), Riay Tatary, per coordinar l'ajuda als refugiats presents a la Comunitat Valenciana i promoure una trobada de pregària comuna per la pau. És una bona notícia que tapa unes desafortunades declaracions en relació al risc d’acollir els refugiats perquè són majoritàriament musulmans. Aquesta trobada, feta per iniciativa del cardenal Cañizares, amb la Comissió Islàmica és la primera que es fa per organitzar accions conjuntes d'ajuda als  refugiats.

L'objectiu de la reunió, que ha tingut lloc al Palau Arquebisbal, ha estat "posar en comú tots els mitjans disponibles i coordinar la resposta assistencial per prestar la millor atenció possible", segons fons de l'Arquebisbat. En la roda de premsa posterior a la trobada, Riay Tatary ha agraït la iniciativa de l’arquebisbe valencià, i ha indicat que "ha estat molt receptiu" en promoure el contacte entre la comunitat catòlica i islàmica. Al mateix temps ha assegurat que "ens hem compromès a treballar immediatament, ja no teoritzar", per "començar a caminar i aconseguir objectius". També s’ha parlat de la convocatòria d'una oració per la pau que se celebrarà pròximament a València entre totes les comunitats religioses, així com la "formació d'una comissió de col·laboració amb l'Arquebisbat de València per al repte de rebre als refugiats procedents de la zona de l'Orient Mitjà ", ha assenyalat.

Per la seva banda, el cardenal Cañizares ha agraït profundament aquesta "trobada cordial, de grandíssima proximitat, de mútua comprensió i de mutu amor i de sentir-nos veritablement units en la fe en el Déu únic". Ha indicat que tant la comunitat islàmica com la comunitat catòlica, "estem convençuts que sense Déu no hi haurà possibilitat d'aquesta unitat, d'aquesta pau, i d'aquest afirmar constantment la dignitat de la persona humana que és la clau de tot". A més, el cardenal Cañizares ha advertit de la necessitat de "pregar junts a l'únic Déu per la pau amb totes les altres confessions religioses i cristianes" i de mostrar "la solidaritat de la comunitat islàmica i la catòlica per acollir els refugiats". El cardenal  ha assegurat que "d'aquí a poc temps arribarà a Espanya un nombre important de refugiats que estem disposats a acollir i a col·laborar mútuament per facilitar-los la llengua, cases i residències, on dignament siguin veritablement respectats i acollits, i també a buscar-los conjuntament treball". Per aquest motiu l'Arquebisbat de València "ha creat una comissió formada per les entitats de l'Església Catòlica que treballen habitualment en intervenció social a la diòcesi i des d'abans de l'estiu s'està treballant en el projecte d'atenció als refugiats per canalitzar totes les mostres de solidaritat dels ciutadans valencians " a fi d’ajudar els refugiats "vinguin d'on vinguin i en les condicions que vinguin ". Totes les iniciatives es coordinaran sota el projecte comú “A casa hi ha lloc per a un germà més".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada