dijous, 1 d’octubre del 2015

Glosses per la vida quotidiana


Per testimoniar la causa de Jesús no calen masses coses. Cal posar-se en camí, anar lleugers d'equipatge i proclamar l'anunci de la Bona Nova. La paraula i l'exemple són els instruments que fan creïble aquest anunci. "Us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni calçat, no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa digueu primer "Pau en aquesta casa" Si allí hi ha algú que n'és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d'ell; si no, tornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa" (Lc 10 3-7).

No hem de pretendre lluir més que els altres, ni aparentar allò que no som, ni tenir ànsies de poder ni ocupar llocs que no ens corresponen. Hem de ser humils servidors de la veritat, de l'amor i de la justícia. Fent-ho, fem un lloc a Déu en la nostre vida. "Mestre, hem vist un que es valia del vostre nom per treure dimonis, ili dèiem que no no ho fes més, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres. Jesús els respongué "Deixeu fer. Qui no és contra nosaltres és amb nosaltres", (Mt 9,38-40)

Petita pregària que neix en el cor quan es perceben les grans injustícies del món i les nostres dificultats que trobem per superar-les. “"Feu-me justícia, defenseu la meva causa con tra gent que no estima, allibereu-me, Déu, d'aquests homes perversos i traïdors. Déu meu, la muralla que em salva sou vós. Per què m'abandoneu" (Sl 43,1-2).


El seguiment de Jesús comporta coherència, això és el que intentem els cristians. Només necessitem la paraula per proclamar que Déu és amor i que la nostra missió és lluita per la justícia en la defensa de la dignitat de les persones. Només des de la pobresa serà creïble la Bona Nova. "No prengueu res pel camí, ni bastó, ni sarró, ni pa, ni diners, ni altre vestit." (Lc 10,4)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada