divendres, 2 d’octubre del 2015

Glosses per la vida quotidiana

La lectura diària de la paraula de Déu proporciona petits criteris que serveixen per guiar com anar per la vida. Fen-t’ho les persones experimentem sentir-nos partícips d'una comunitat àmplia que es fonamenta en la paraula de Déu. Hem d'obrir el nostre cor per sentir aquesta paraula i dur-la a la pràctica en totes les realitats del dia a dia. "Senyor, heu donat els vostres preceptes perquè siguin observats fidelment. Tant de bo que els meus camins no es desviïn de guardar els vostres decrets" (Sl 119,4-5).

 La vida cristiana comporta un estil de vida concret que sant Pau ho expressa en aquestes paraules. Només cal fer.li cas i procurar donar-ne testimoni. "Us prego que visqueu com ho demana la vocació que heu rebut, amb tota humilitat i mansuetud, amb paciència, suportant-vos amb amor els uns als altres, no escatimant cap esforç, per estrènyer la unitat de l'esperit amb els lligams de la pau". (Ef 4,1-2).

Les següents paraules de sant Pau poden aplicar-se a les companyes electorals o els que entenen la religió com un negoci. "Estimats, ensenya això i predica-ho . Els qui ensenyen altres doctrines, en lloc d'acudir a les paraules sanes de nostre Senyor Jesucrist i al bon ensenyament, estan inflats d'orgull i no saben res. Tenen la mania de discutir-ho tot i de disputar amb els altres. D'aquí neixen antipaties, rivalitats, insults, sospites, disquisicions inacabables de gen que han perdut l'enteniment, que desconeix la veritat i es mira la pietat com un negoci". (1Tim 6,3.5).

 El seguiment de Jesús comporta ser testimoni dels seus principis i les seves propostes. Cal testimoniar en tot moment que la causa de Jesús dóna sentit a la vida i esdevé un guia pel comportament personal. "Estimat, encara que ets jove, els creient no et perdran el respecte si troben en tu un exemple en el parlar, en la conducta, en la caritat, en la fe, en la puresa". (1Tm 4,12

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada