divendres, 9 d’octubre del 2015

Glosses per la vida quotidiana

Fer justícia i ser justos esdevenen una pràctica i una virtut pròpia dels cristians. La justícia pot ser amb majúscules, però també la podem practicar en la vida quotidiana. Sempre que tractem a les persones amb correcció, amabilitat, respecte i consideració, actuem amb justícia. Així, cada dia, des de la nostres possibilitats de relacionar-se amb les altres persones poden ser justos. "Judicarà tot el món amb justícia, decidirà amb raó els plets dels pobres" (Sl 9,9). 

La confessió de la fe és una afirmació de confiança en la providència. La confiança és essencial en l'experiència de fe. Déu ens proveeix, cal pregar i confiar que Déu farà més que nosaltres. No estem sols en el camí de la vida, no cal donar-nos mai per vençuts davant les adversitats o quan les forces semblen defallir, en totes aquestes situacions la providència no ens deixarà sols. “Demaneu i Déu us donarà, cerqueu , i trobareu, truqueu, i Déu us obrirà, perquè tothom qui demana obté, tothom qui cerca troba, a tothom qui truca, li obren" (Lc 11,9-10). 

 La pregària forma part de la vida espiritual de les persones. Pels cristians, el Parenostre és la pregària per excel·lència: és senzilla i aporta idees per estar i comportar-se en la vida. Cal pregar amb confiança i deixar que la pregària arribi al cor i ens l’obri a l’acolliment dels altres. "Pare, que sigui honorat el vostre nom, que vingui el vostre Regne, doneu-nos cada dia el nostre pa, i perdoneu-nos els pecats, que nosaltres mateixos també perdonem tots els qui ens han ofès, i no permeteu qiue caiguem en la temptació" (Lc 11,2-4).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada