dimarts, 25 d’octubre del 2011

La dignitat i responsabilitat de l’acció política

Fa pocs dies el papa Benet XVI , en una audiència als governadors civils italians i davant del ministre de l'Interior, Roberto Maroni, amb motiu del CL aniversari de la unitat d'Itàlia afirmà que els càrrecs públics s’han d'exercir amb dignitat i responsabilitat. Les paraules del Papa foren: “la funció civil és tan eminent i insigne que revesteix un caràcter gairebé “sacre”; per tant, exigeix ser exercida amb gran dignitat i amb un viu sentit de la responsabilitat” (...) .”Església catòlica és una presència significativa, caracteritzada per la proximitat a la gent, per captar les seves necessitats profundes en la lògica de la disponibilitat al servei".

"Conscient que 'tots depenem de tots', com escrivia el beat Juan Pablo II, l'Església desitja construir, al costat dels altres subjectes institucionals i a les diverses realitats territorials, una sòlida plataforma de virtuts morals sobre les quals edificar una convivència a mesura de l'home. En aquesta missió, l'Església sap que pot comptar amb la col·laboració activa i cordial dels governadors civils, que duen a terme una funció de cohesió social i de garantia dels drets civils".

Benet XVI recordà, com diu la doctrina social de l'Església respecte al treball en l'administració pública, que ha d'entendre's "no com alguna cosa impersonal o burocràtic, sinó com una ajuda atenta als ciutadans, exercitada amb esperit de servei". Avui, el treball polític és més complexa i difícil a causa de la incertesa econòmica i social; per això, el Papa exhortà a no desanimar-se davant les dificultats, i a estar sempre preparats per afrontar les qüestions que els han estat confiades "amb gran sentit de l'haver d'i amb prudència, sense faltar mai a la veritat i al valor en la defensa dels béns suprems. (...) Com a alts representants de l'Estat, en l'exercici de la responsabilitat encomanada esteu cridats a unir autoritat i professionalitat, sobretot en els moments de tensió i de contrastos".

Finalment, Benet XVI convidà als politics a seguir l'exemple de Sant Ambrós, perquè el seu treball "pugui estar cada dia al servei de la justícia, de la pau, de la llibertat i del ben comú. Déu no deixarà de secundar els vostres esforços, enriquint-los amb fruits abundants per a una difusió cada vegada més àmplia de la civilització de l'amor".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada