dissabte, 16 de juny del 2012

Recull de pregàries personals XLVII


La pregària és l’exercitació espiritual per excel•lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.

16 juny Els ídols d'ells són plata i or, obra d'homes i res més: tenen boca, però no parlen, tenen ulls, però no hi veuen, orelles que no hi senten i nas que no olora. Les seves mans no palpen, els seus peus no caminen ni té veu la seva gorja. Seran com ells els qui els fabriquen i tots els qui hi tenen confiança. Casa d'Israel, confieu en el Senyor. Sl 115,4-9

17 juny Confieu en el Senyor, els qui el venereu: ell ajuda i protegeix. El Senyor es recorda de nosaltres i ens beneirà. (Sl 115,11-12)

18 juny No són els morts els qui lloen el Senyor, ni els qui baixen al silenci del sepulcre. Els qui beneïm el Senyor som nosaltres des d'ara i per tots els segles. (Sl 115,17-18)

19 juny Ell no va cometre pecat ni va tenir mai als llavis la perfídia. Quan l'insultaven, no tornava l'insult;quan el turmentaven, no responia amb amenaces, sinó que confiava la seva causa al qui judica amb justícia. (1Pe 2,22-23)

20 juny Ell, amb les seves ferides, us curava. (1 Pe 2,24)

21 juny Veniu, celebrem el Senyor amb crits de festa, aclamem la roca que ens salva; presentem-nos davant seu a lloar-lo, aclamem-lo amb els nostres cants. (Sl 95,1.2)

22 juny Tant de bo que avui sentíssiu la seva veu: «No enduriu els cors com a Meribà, com el dia de Massà, en el desert, quan van posar-me a prova els vostres pares i em temptaren, tot i haver vist les meves obres. (Sl 95,7-9)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada