divendres, 20 de gener del 2023

Glosses per la vida quotidiana

La lectura de la Bíblia obre els ulls per il·luminar i entendre la nostra realitat, trobar-ne el sentit i orientar el que hem de fer en la vida. Són paraules vives perquè cada situació és diferent i també les persones les vivim des de perspectives diferents. La lectura, meditada i contemplada, la reflexió reposada sobre els textos bíblics ajuda a transitar pel camí de la vida. “La paraula de Déu és viva i actua, i esclareix les intencions i els pensaments del cor” (He 4,12) 

L’acompliment cec de la norma esclavitza el cor de les persones. Les lleis humanes són obra dels humans, i per això han d’estar al servei dels individus. Les lleis, les normes i altres regulacions han de servir per afavorir les relacions entre les persones i per humanitzar la societat. Perdre aquesta perspectiva empresona la llibertat i limita el seguiment de la recta consciència. “El repòs del dissabte ha estat fet per a l’home, no l’home pel repòs del dissabte” (Mc 2,27) 

La integritat i la disponibilitat, són qualitats humanes que haurien de guiar els nostres comportaments. La integritat es basa en la capacitat d’actuar les persones d’acord amb les seves creences, principis i valors. La disponibilitat és la qualitat d’estar lliures per acollir i atendre les sol·licituds d’altres persones. Gràcies a la integritat, aquesta disponibilitat és desinteressada i guiada per l’amor. Cada persona està cridada a ser testimoni de la veritat. Aquesta es coneix gràcies a l’amor que ens tenim. En l’amor es revela el sentit de la vida, ell ens sosté i ajuda a conviure. “Aquí em teniu, com està escrit en el llibre, Déu meu, vull fer la vostra voluntat, guardo la vostra llei als fons del cor” (Salm 39,8-9)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada