dimarts, 14 de desembre del 2010

Disposicions sobre el pare Marcial Maciel

A través de l’agència Zenit ha sabut les recents disposicions sobre la persona del fundador dels Legionaris de Crist, el pare Maciel. Segons aquesta agència el pare Álvaro Corcuera, LC, director general dels Legionaris de Crist i del Regnum Christi, després de rebre l'autorització del cardenal Velasio De Paolis, delegat pontifici de la Legió de Crist, ha normat alguns aspectes en relació amb la figura del pare Marcial Maciel.

“El decret, promulgat amb data del 6 de desembre, és fruit de nombroses consideracions i suggeriments i del successiu intercanvi entre els superiors majors de la congregació”, explica aquest dilluns un comunicat emès per la congregació. El document, que “formalitza, a grans trets, el que en bona part ja s'havia establert en la pràctica dels últims temps”, estableix que “en els escrits institucionals, la manera de referir-se al pare Maciel serà “fundador de la Legió de Crist i del Regnum Christi” o simplement “P. Maciel”. En el passat el fundador rebia amb freqüència el nom de “El nostre Pare”. “Es confirma la disposició que en els centres legionaris i del Regnum Christi no poden estar posades fotografies del fundador on es trobi sol o amb el Sant Pare”.

Segons la nova normativa, “les dates relatives a la seva persona (naixement, baptisme, onomàstic i ordenació sacerdotal) no es celebren. L'aniversari de la seva mort, 30 de gener, serà un dia dedicat especialment a l'oració”. “Els escrits personals del fundador i les seves conferències no estaran a la venda a les editorials o en els centres i obres de la Congregació”, afegeix el document.

“A la cripta del cementiri de Cotija on descansen les restes mortals de la família Maciel Degollat, del pare Maciel i d'altres legionaris de Crist i membres consagrats del Moviment, se li donarà el valor que té tota sepultura cristiana com a lloc d'oració pel etern descans dels difunts”. “Els centres de retir a Cotija continuaran oferint els mateixos serveis que fins al present, però s'ha d'establir aquí un lloc per a la pregària, reparació i expiació”, indica.

El comunicat de la congregació aclareix que “en introduir aquestes disposicions institucionals”, el text indica que els superiors, directors i directores han de procedir “acord amb els criteris d'aquest decret també per a totes les qüestions que no es tracten explícitament en ell, tenint en compte el sentir de la seva comunitat o equip”.

“A més, respectant la llibertat personal dels legionaris de Crist i membres consagrats del Regnum Christi, les normes establertes deixen espai perquè qui ho desitgi pugui conservar de manera privada alguna fotografia del fundador, llegir els seus escrits o escoltar les seves conferències. Igualment, res obsta que el contingut d'aquests escrits es pugui utilitzar en la predicació”, segueix indicant la congregació religiosa.

“Al transmetre el decret, el pare Álvaro Corcuera va manifestar la seva ferma esperança que aquesta postura institucional ajudi a tots els legionaris i membres del moviment Regnum Christi a centrar-se en la persona de Crist i a seguir molt units en la caritat”, conclou el comunicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada