dimecres, 8 de desembre del 2010

Ramon Corts i el bisbe Joan Godayol

Avui és la festivitat de la Immaculada Concepció. Moltes felicitats a qui celebri avui la seva onomàstica. Des de fa uns anys, i espero poder seguir fent-ho en els propers, he anat a la missa que celebra la parròquia basílica de la Puríssima Concepció i Assumpció de Nostra Senyora de Barcelona (la Concepció). Un any més el seu rector, Ramon Corts, ha tingut a bé a convidar-me. És la Festa Major de la parròquia basílica i moltes persones han volgut acompanyar a la comunitat parroquial en aquesta efemèride.

La litúrgia de la missa ha estat sòbria i orientada a elevar l’esperit. Les lectures i els cants polifònics acompanyaven a trobar l’essència de la litúrgia. En la introducció a la cerimònia, Ramon Corts, ha insistit, reproduint unes paraules de Benet XVI en el seu recent viatge a Londres, que l’Església té moltes coses a dir en la societat actual. El rector de la Concepció ha insistit en que la societat necessita paraules cristianes de concòrdia, de consol i d’esperança davant de les nombroses desigualtats i injustícies,tant estructurals com d’esperit.

En Ramon Corts, en la cerimònia d’avui ha tingut un gest que l’honora ha convidat al bisbe Joan Godayol, bisbe emèrit Ayaviri (Perú), ha presidir l’eucaristia i a predicar sobre la Verge Maria, a més de beneir el pessebre del claustre. Cal felicitar la iniciativa de mossèn Corts, tot i que sospito que no haurà estat ben acollida entre alguns sectors de l’església catalana. Ja que per alguns el bisbe Joan Godayol és una persona incòmode, tant pel que és com perquè no s’ha sabut trobar el seu encaix dins de l’església catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada