dissabte, 12 de desembre del 2009

Testimonis cristians de Jehovà II - Culte

Aquesta església participa de les doctrines inspirades per la creença en la proximitat de la fi del Món. Abans del fi del Món tindrà lloc la batalla d’Harmaguedó, que serà la última guerra després de la qual començarà el Mil•lenni o Regne de Crist. Aquest serà el temps dels testimonis de Jehovà i d’altres ressuscitats per contrastar la seva fidelitat a Déu. Després d’aquest temps hi haurà el judici definitiu i el començament del Regne de Déu pels justos, els quals viuran a la terra transformada en un paradís excepte 144.000 justos escollits, els ungits, que viuran governaran des del cel amb el Crist. Els qui no accepten la llei de Déu moriran definitivament.

La creença en la proximitat de la fi del món fa que els testimoni relativitzin moltes de les coses terrenals les quals són tingudes per supèrflues i innecessàries. La doctrina dels testimonis no prohibeix cap comportament o hàbit personal, per exemple prendre alcohol, fumar o anar als espectacles, però no es fan perquè aquestes activitats es valoren com a supèrflues o que poden distreure de la predicació. Els testimonis de Jehovà són coneguts pel seu rebuig de les transfusions, fer el servei militar, votar, entrar en la política o assumir responsabilitats públiques, etc... Per aquestes actituds els testimonis han tingut problemes amb molts països. El testimonis de Jehovà, després dels jueus, fou el col•lectiu que més patí la repressió del règim nazi.

1 comentari:

  1. Em penso que de totes les organitzacions religioses n'hauriem d'aprendre nosaltres els catòlics. Encara que els "altres" no siguin perfectes tenen algun detall que ens caldria copiar.

    ResponElimina