dijous, 13 de gener del 2011

Demanda contra l’Estat espanyol per la sentència de l’Estatut

Dos ciutadans de Catalunya, en Jordi Cortada Passola i en Quim Torra i Pla, demà interposaran una demanda contra l’Estat espanyol davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. El seu fonament jurídic es basa en la vulneració del dret a un procés equitatiu, la imparcialitat i independència dels Tribunals reconegut per l’article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans. És lloable que dos ciutadans hagin pres aquesta iniciativa. La seva actitud és una mostra d’activisme cívic que ajuda a remoure les consciències ciutadanes resignades a creure que les coses són com són i que nos es pot fer res per canviar-les.

Per combatre l’acceptació fatalista de la realitat els ciutadans Cortada i Torra ens recorden que encara es poden fer coses per anul•lar la sentència del Tribunal Constitucional davant del recurs del PP. Sense entrar en la valoració política de la sentència, aquests dos ciutadans indignats basen la seva argumentació en que el Tribunal Constitucional espanyol ha estat parcial i bel•ligerant en part con l’Estatut i que els ciutadans de Catalunya no tenen la possibilitat de defensar-se jurídicament a Espanya contra això. Argument impecable.

Conec per raons familiars a Jordi Cortada Passola. És un activista de mena que li ve de família. En aquest sentit, l’avala una trajectòria d’iniciatives que han ajudat a agitar les consciències dels catalans massa sovint acomodades a una realitat ofegadora. En Jordi fou l'impulsor de la campanya de càlcul de les balances fiscals i un dels promotors de la pel•lícula Cataluña-Espanya que realitzà amb encert la seva cosina Isona Passola. Un país necessita iniciatives d’activisme cívic. Gràcies a elles els partits, sempre atrapats per càlculs de tacticisme, poden trobar on pouar la seva autoritat. L’elogi de l’activisme social i polític, o cultural, és que es situa en el camp de la pre-política i ajuda als ciutadans a discernir entre els jocs de poder. Benvingudes siguin iniciatives com aquesta que han promogut els ciutadans Cortada i Torra.

1 comentari:

  1. ¡Hipócrita! ¿Qué relaciones familiares tienes con el abogado Cortada? ¿Es pariente de tu esposa, Maravillas Rojo? ¡Uy! ¡Si te divorciaste de ella! ¡Ah, claro! ¡Pariente de tu amante! ¿Esto son "relaciones familiares"?

    ResponElimina