dijous, 15 de desembre del 2016

El Nadal que s'acosta

La lectura del profeta Isaïes durant el temps d’Advent és una bona preparació per copsar el sentit del Nadal. Isaïes presenta l’esperat salvador com un pertorbador de l’ordre establert. Res serà igual després de la seva vinguda. Les contradiccions es resoldran i els antagonismes s’esvairan. Passaran coses impensables. Tota la lògica present esdevindrà superada per un temps nou real en una terra nova.

La imaginació creativa d’Isaïes ens desborda constantment en la seva constant contraposició de plans antagònics. Hi ha moments que parla que l’estepa es convertirà en jardí i el jardí en un bosc; en altres se’ns diu que el llop conviurà amb l'anyell, la pantera jaurà amb el cabrit; menjaran junts el vedell i el lleó, i un nen petit els guiarà. Aquestes imatges agiten l’esperança i animen a confiar plenament en la força salvadora d’aquell que ha de venir.

La promesa profètica de l’Advent que ens presenta Isaïes és que vindrà un temps en el qual el fruit de la justícia serà la pau, la calma i la seguretat. ¿No és això el que esperem?. La gent de bé volem que els pobles del món visquin en pau, que les seves terres siguin segures i les vides de les persones tinguin benestar, i tothom pugi reposar en tranquil·litat. No hi res millor que aquesta promesa del profeta. Ell mateix anuncia la felicitat per aquells que tenen aquesta confiança. Aquest és el meu desig de sentit pel Nadal que s’acosta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada