dijous, 2 de febrer del 2017

Ni som il·lusos, ni som manipulables

“Si la Candelera plora, el fred és fora; si la Candelera riu, el fred és viu”. Avui, dia de la Candelera a Barcelona, a plogut tant poc que és difícil saber si el continuarà o s’anirà el fred. El cert, al marge de qualsevol dubte metòdic, és que el Govern espanyol, màxima autoritat del ministeri fiscal de l’Estat està decidit a tensar la situació a Catalunya. Ho porta fent des de tanca qualsevol via de negociació política del referèndum. Curt i ras, el referèndum no es farà i alguns dels seus promotors acabaran estigmatitzats com a corruptes per una part de la mateixa societat catalana. 

Un cop definida l’estratègia calia posar-la en marxa d’acord amb una temporalitat controlada totalment des de les institucions de l’estat. Només cal revisar les hemeroteques per adonar-se que cada cop que l’agenda política catalana s’activa des de l’estat s’activa alguns dels molts processos que estan en marxa per vincular la corrupció política amb l’independentisme. Per evitar confusions d’idees: a la corrupció, ni aigua. La corrupció és una xacra que afebleix la democràcia i que mereix ser perseguida i empresonar els corruptes.

Dit això, no està demés fer-se algunes preguntes: ¿hi ha algú tant estúpid, després de saber des de fa mesos que hi ha sospites, de guardar a casa seva o en el despatx professional documents compromesos que permetin relacionar la manipulació d’una contractació pública i les donacions als partits polítics?, ¿no seria propi d’il·lusos no sospitar que la voluntat dels aparells de l’estat és transmetre la idea de que els polítics independentistes són corruptes?. ¿Què es pretén amb aquestes actuacions, justícia o humiliar? El perquè de tot plegat és el mateix: aconseguir augmentar la bretxa entre la societat catalana i els polítics que estan per la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada