dijous, 4 de maig del 2017

¿Per què les persones són pobres i rics? Diferents visions als Estats Units

Un recent estudi ha evidenciar que republicans i demòcrates tenen opinions molt diferents sobre el per què hi ha persones riques i persones pobres. La majoria de votants republicans lliguen el ser ric o pobre a la riquesa d'una persona adquirida gràcies ha haver treballat molt i dur, o per la manca. Mentre que la majoria demòcrates diuen que si una persona és rica o pobre s’ha d’atribuir a circumstàncies fora del seu control.

Igual que amb moltes altres qüestions, les diferències partidistes en vistes de per què les persones són rics i pobres han augmentat en els últims anys. Des de 2014, la proporció de republicans que diuen que una persona és rica més perquè han treballat més que altres ha augmentat 12 punts percentuals, del 54% al 66%. mentre que els demòcrates tenen pràcticament les mateixes opinions. Els votants republicans són més partidaris de considerar que una persona és pobre perquè no s’ha esforçat en no ser-ho, un 56%, i un 32% opinen que la pobresa és atribuïble a causes que s’escapen del control personal.  

Els republicans són més propensos a dir la raó per la qual algú és pobre en general té més a veure amb la falta d'esforç (56%) que en les circumstàncies més enllà del control d'una persona (32%). La percepció demòcrata és una altra. En un 71%, els demòcrates pensen que una persona es pobre com a resultat d’unes circumstàncies que estan fora del control personal. La proporció de demòcrates que consideren que una persona es pobre per una falta d'esforç ha disminuït des de 2014, del 29% al 19%.

Els punts de vista de per què algunes persones són riques i altres pobres varien segons el gènere, l'educació i el nivell d'ingressos. Per exemple, els homes (49%) són lleugerament més propensos que les dones (41%) a dir que l’esforç del treball dur és la raó per la qual una persona és rica. Els homes (42%) també són més propensos que les dones (26%) a dir que la manca d'esforç és la raó per la qual una persona és pobre. Les dades sobre estudis evidencien les persones amb títols mitjos (62%) i els graduats universitaris (59%) diuen que les circumstàncies són generalment les culpables de la  pobresa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada