divendres, 15 d’octubre del 2021

Glosses per la vida quotidiana

La causa de Jesús és radical amb la possessió de riqueses. L’Evangeli recomana vendre els béns i donar-los als pobres i recorda que és difícil  que un ric entri en el Regne de Déu. Mentre hi hagi persones necessitades, situades irremeiablement en situació de pobresa, qui tingui riqueses les hauria de compartir solidàriament amb elles. No podem desentendre’s de l’empobriment dels altres. “Només et falta una cosa: ves, ven tot el que tens i dona-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me” (Mc 10,21)

Si algun cop ens preguntem, ¿què puc fer pels altres?, no cal pensar en grans respostes. El que està al nostre abast és, per exemple, ser acollidors i amables amb aquells que ens envolten. Segur que alguna d’aquestes persones ens ho agrairà. Més del que ens pensem. En un món de tanta individualitat i aïllament, l’acolliment amable eixample el cor de qui és acollit i l’ànima de qui acull.

“Ell m'amaga al seu costat
en dies de desgràcia;
m'encobreix al recer de casa seva,
em porta dalt la roca inaccessible”
Salm 27(26), 5

Moltes persones, segurament nosaltres en més d’una ocasió, donen molta importància a l’acompliment de les prescripcions sobre les coses menudes i oblidem que els grans preceptes que cal dur a terme són practicar la justícia i estimar al proïsme. L’amor i la justícia han de ser la guia per examinar el que fem cada dia. “Però ai de vosaltres, fariseus, que pagueu el delme de la menta, de la ruda i de qualsevol llegum, però deixeu de banda la justícia i l'amor de Déu! Havíeu de complir això, sense passar per alt allò altre” (Lc 11,42)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada