divendres, 22 d’octubre del 2021

Glosses per la vida quotidiana

No podem oblidar les enormes dificultats que ens trobem per tirar endavant les nostres utopies. Sovint, podem tenir la sensació que nadem contra corrent o que som pocs per realitzar els nostres ideals. Ho hem d’assumir i saber alimentar les nostres esperances per no sentir-nos ni decebuts ni derrotats. Forma part de la nostra opció viure la utopia en minoria. “Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí” (Lc 10,3-4)

Hem d’estar preparats per fer el bé en tot moment. Hem de ser sol·lícits a servir a aquells que necessiten la nostra atenció. Això ens exigeix saber escoltar per atendre i complaure les persones que ens envolten. “Estigueu a punt, amb el cos cenyit i els llums encesos” (Lc 12,35)

Es complaent per tothom, i per la mateixa persona també, fer bé les coses. Treballar acuradament, amb pulcritud i gust, és motiu de benestar interior. Dona satisfacció fer bé la feina. Cal fer les coses com si Déu les veiés. Això vol dir, tenir interès per la feina ben feta i tenir l’esperit endreçat, en pau i harmonia. “Estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada” (Lc 11,40)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada