divendres, 21 d’octubre del 2022

Glosses per la vida quotidiana

“Sempre a punt per a tota bona obra”. No hi ha una millor consigna que resumeixi el sentit profund de la fe cristiana. A través de fer el bé, com expressió d’estimar els altres, les persones madurem com individus i trobem el mateix sentit de la vida. El camí cap a la salvació passa per l’amor sense límits i la voluntat de fer el bé. La lectura dels llibres sagrats catòlics se’n fa més comprensible si entenem la saviesa que ens proporciona com una manera d’educar-nos en el bé. Agafem aquests llibres llegim-los i meditem-los a fi de trobar el camí que ens porta a l’amor generós. “Des de ben petit coneixes les Sagrades Escriptures, que tenen el poder de donar-te la saviesa que duu a la salvació gràcies a la fe en Jesucrist. Tota l'Escriptura és inspirada per Déu i útil per a ensenyar, refutar, corregir i educar en el bé, perquè el qui és home de Déu arribi a la maduresa i estigui sempre a punt per a tota obra bona” (2 Tm 3,15-17) 

Ser testimonis de la fe no és fàcil. Les nostres creences, valors i principis fa sentir-nos, en més d’una ocasió, estranys en un món que es mou per altres interessos. Podem trobar molta hostilitat a acollir aquest anunci. Hem d’estar ben convençuts de les nostres creences perquè poden sentir-nos anar a contracorrent. Cal ser pacients i perseverar. Per fer aquest anunci no calen masses parafernals. La paraula i l’exemple en són més que suficients. En tot moment cal fer-ho sense estridències ni violències. Cal ser en tot moment gent de pau y bé. “Us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni calçat, no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa digueu primer: “Pau en aquesta casa” (Lc 10,3-5) 

No sempre trobo les paraules justes per expressar, en pocs mots, les vivències interiors. La lectura dels salms o altres textos sagrats ajuden a fer aquesta síntesi. La saviesa dels autors dels salms em serveix per resumir en poques paraules tot el que sento interiorment. No hem de tenir por, necessitem tenir seguretat interior per afrontar els temps d'incertesa. Això vol distingir, saber el que és important del que és accessori. Cal aprendre a treballar l'esperit.
"El Senyor és el Déu que em salva,
confio, no m'espanto.
D'ell em ve la força i el triomf,
és ell qui m'ha salvat.
Cantant de goig sortirem a buscar l'aigua
de les fonts de salvació".
Is 12,1-3

1 comentari: