divendres, 7 d’octubre del 2022

Glosses per la vida quotidiana

El seguiment de la causa de Jesús és una invitació a estimar als altres sense restriccions. Se’ns demana d’estimar-los amb la mateixa cura i intensitat com ens estimem a nosaltres mateixos. No hi ha terme mig. És un amor sense límits. La misericòrdia i la compassió esdevenen essencials en la vida creient, perquè a través d’elles els altres esdevenen els germans que cal estimar. “Us dono un manament nou – diu el Senyor – Que us estimeu els uns als altres tal como jo us he estimat” (Jn1 3,34) 

Sovint estem anguniats per algun fet que sobresurt en la quotidianitat de la vida. Hi ha coses que ens neguitegen excessivament, que ens encaparren i no ens deixen en pau. Sembla que el món hagi de girar entorn d'aquestes preocupacions. Aquest neguit ens impedeix gaudir de la vida, dels seus breus instants on es condensa tota la joia de viure. Mentrestant la vida segueix, passa sense aturar-se i les persones que ens envolten ens reclamen la nostra atenció, però no els podem atendre perquè estem ocupats en les nostres cabòries. “Maria estava asseguda als peus del Senyor, escoltava la seva paraula, mentre Marta estava molt atrafegada per obsequiar-lo. Marta digué "Senyor ¿no us fa res que la meva germana m'hagi deixat sola a servir? Digueu-li, si us plau, que m'ajudi". El Senyor respongué "Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n’hi ha una de necessària. La part que Maria ha escollit és la millor, i no li serà pas presa” (Lc 10,39-42) 

¿Què és la providència? És una actitud que ens ajuda a evitar angoixes del tot innecessàries. Ens permet experimentar la joia de viure intensament el moment present, perquè el demà ja vindrà amb les seves preocupacions. La providència neix de la confiança que Déu actua a favor dels que l'estimen i estimen. Hem de ser persones esperançades. "Demaneu i Déu us donarà, cerqueu, i trobareu, truqueu, i Déu us obrirà, perquè tothom qui demana, obté, tothom que cerca troba, a tothom qui truca, li obren". (Mt 7,7-8)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada