divendres, 28 d’octubre del 2022

Glosses per la vida quotidiana

És temps de conversió, per tal de viure d'acord amb els principis i valors que donen sentit, i aporten la veritable felicitat de la vida. Cal meditar per trobar el camí que porta a la vida autèntica. L'origen de la felicitat està en el nostre cor. Tot depèn d'on situem el seu llistó, els nostres objectius i desitjos. Ens equivoquem quan situem la felicitat en unes metes que no podem arribar-hi o són efímeres, fonedisses com la cera. L'estimació plena i desinteressada al proïsme ens obre a una vida plena.
"Feliç, l'home,
que no es guia pels consells dels injustos,
ni va pels camins dels pecadors,
ni s'asseu al ròdol burleta dels descreguts.
Estima de cor la llei del Senyor
la repassa meditant-la nit i dia.
Serà com un arbre que arrela vora l'aigua
dona fruit quan n'és el temps
i mai no es marceix el seu fullatge,
duu a bon terme tot el que emprèn"
(Salm 1,1-2)
La vida està plena de misteris. Hi ha preguntes que no sabem respondre, No és el coneixement científic el que ens dona les respostes, ens cal un saber més arran de la mateixa experiència de viure. És la raó de l’experiència interior. El trobament amb els altres ens ajuda a trobar aquestes respostes. Després, les vivències de sentir-nos compromesos solidàriament amb les seves esperances ens ajuden a comprendre millor el sentit de la vida. És en aquest encontre quan el misteri del transcendent es fa més evident. “Us enaltim, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè heu revelat als senzills els misteris del Regne” (Mc 11,25), 

Quan s'experimenta un desencís, fatiga, petita desesperació davant la duresa dels fets o les dificultats de la vida, la mirada confiada a Déu proporciona consol. És bo viure en aquesta confiança. Quan percebem un desengany, que la vida es torça i tot s'enfosqueix, és quan hem de descobrir l'amor sense límits de Déu. Un amor que aixeca de la pols als abatuts.
"Totes les paraules del Senyor són fidels,
les seves obres són obres d'amor.
El Senyor sosté els qui estan a punt de caure,
els qui han ensopegat, ell els redreça"
(Salm 145 (144), 13-14)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada