dimecres, 30 de juny del 2010

Premis Església Plural



Ahir, el moviment Església Plural, en ocasió de la festivitat de Sant Pere i Sant Pau, símbols de la presència de la pluralitat ja en la primitiva església, celebrà la diada pel Respecte a la Pluralitat dins l' Església. En el marc d’aquesta jornada s’atorgaren els Premis d’Església Plural que reconeixen l’esforç fet per persones i institucions a favor de la construcció d’un nou model ètic, cristià i social. Segons els organitzadors dels premis el jurat ha tingut una difícil deliberació, degut a la quantitat i qualitat de les candidatures presentades. Aquest any s’ha superat qualsevol registre anterior, amb més de vint-i-cinc candidatures.

Els premiats han estat persones que mostren uns models de fidelitat, coherència i compromís cristià. El premi a Lluïsa Oller és pel reconeixement de que, des de l’anonimat i la senzillesa, junt amb unes profundes conviccions, es pot donar un testimoni de fe i col•laborar en la construcció del Regne de Déu. El premi a Mn. Totosaus és per tota la seva trajectòria vital de compromís a les persones i respecte al seu ministeri, des del lliurament i l’acceptació madura d’unes estructures eclesials, no sempre sensibles a les seves iniciatives. El premi al projecte d’acció social concedit a la iniciativa Àkan es per la seva donació i entrega a l’atenció als més desvalguts. Amb aquest reconeixement, el jurat d’Església Plural ha volgut exemplificar un compromís de vida a favor del sectors més dèbils de la societat.

L’acte de lliurament dels guardons fou un moment de vivència eclesial i de compromís cívic, així com de mostra d’agraïment d’Església Plural a totes les persones que fan de la seva vida un exemple de donació i testimoni. Els responsables d’Església Plurals, a través de la iniciativa dels premis, han volgut posar de manifest la necessitat de que a l’Església catalana hi hagin grups i col•lectius que impulsen iniciatives al servei dels més necessitats, des de les seves crides profundes i evangèliques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada