divendres, 16 de desembre del 2022

Glosses per la vida quotidiana

L’Advent fa adonar-nos que el temps d’espera acaba amb el missatge joiós que naixerà una llum per il·luminar els que viuen a la fosca. Serà el moment de veure viva la possibilitat d’un temps nou. L’encarnació de Déu en Jesús dona sentit a l’esperança perquè s’apropa un futur on serà possible alliberar-nos de tot allò que empresona el cor i les injustícies que ens oprimeixen. “Llavors es desclouran els ulls dels cecs, i les orelles dels sords s'obriran. Llavors el coix saltarà com un cérvol i la llengua del mut cridarà de goig, perquè l'aigua ha brollat al desert, han nascut torrents a l'estepa. La terra ardent és ara un estany, el país de la set és ple de fonts d'aigua. En el clos on jeien els xacals, ara hi creixen canyes i joncs" (Is 35, 5-7). 

Els cristians som persones que tenim una confiança fonamentada en una promesa d'alliberament. Aquesta no convida a la passivitat, sinó a l'acció per fer realitat aquesta promesa. La confiança és font d’esperança. Cal confiar més en Déu mentre treballem a favor de la justícia i pau. Hem de procurar experimentar, sentir, que ell està al nostre costat. La pregària de cor ajuda a descobrir la seva presència en el nostre interior i sentir la força que ens ve d’ell. "Alceu vers al Senyor la mirada. Us omplirà de llum, no haureu d'abaixar els ulls, avergonyits. Quan els pobres invoquen el Senyor, els escolta i els salva del perill" (Salm 34(33),6-7) 

Caminem cap a un nou Nadal. El camí de l’Advent ens prepara per sentir-nos confiats que és possible alliberar-nos de tot allò que oprimeix, esclavitza, margina, és font d’injustícia, entristeix el cor i panseix l’ànima. Els creients esperem sentir-nos salvats de tot això. Per això, esperem Nadal per renovar la nostra esperança en el camí de Jesús. No volem sentir-nos decebuts en la nostra espera. Serà Jesús qui ens farà conèixer el pla de salvació del Déu que estima i s’encarna per compartir la nostra condició humana. “Aneu a anunciar a Joan el que heu vist i sentit: els cecs hi veuen , els coixos caminen, els leprosos queden purs, els sords hi senten, els morts ressusciten , els pobres reben l'anunci de la bona nova. 23 I feliç aquell qui no em rebutjarà!” (Lc 7,22-23)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada