divendres, 30 de desembre del 2022

Glosses per la vida quotidiana

Seguir la causa de Jesús ens pot causar més d’una dificultat. Per això hem de saber perseverar i mantenir-nos constant en el testimoni dels principis que donen sentit a la nostra vida. Hem de conrear l'esperit per sentir-nos segurs i poder afrontar els moments durs de la vida. Això ens ajudarà a mantenir-nos fidels quan les circumstàncies són adverses. En aquells moments difícils, serà quan experimentarem la companyia de Jesús. "No podien res davant la saviesa i la força de l'Esperit amb que Esteve parlava" (Ac 6,10) 

Nadal ens ha dut l’anuncia joiós que les esperances de cadascú de nosaltres no seran defraudades. Se’ns ha anunciat un canvi radical en la història de la humanitat. No tinguem por de ser justos, per més que puguem sentir-nos diferents. No dubtem a fer el bé, en obrar amb justícia. Serem feliços, tindrem pau i alegria en el cor. Pau i bé. La contemplació i la meditació ens ajuden a ser persones rectes i comportar-nos amb amor. “Apunta per als justos la llum i l’alegria per als rectes de cor” (Salm 97(96), 11) 

El que avui ens sembla un signe del temps, els exilis forçats per persecució, ja formava part de la cultura de l’odi i violència presents des de fa temps en la història de la humanitat. Aquesta violència la pateixen els més febles de la societat. Víctimes innocents de la manca d’amor origen dels odis que laceren les relacions humanes. “Lleva’t de seguida, pren el nen amb la seva mare, fuig cap a Egipte i queda-t’hi fins que jo t’ho digui, perquè Herodes buscarà el nen per matar-lo”. (Mt 2,13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada