dissabte, 21 de novembre del 2015

Glosses per la vida quotidiana

L'església catòlica està encara avui contaminada perquè algunes persones segresten Déu en favor dels mercaders de les ànimes i de les esperances. Dins d'aquesta institució hi ha persones que viuen bé a costa de la bona fe dels altres i, sobretot, de la manipulació del missatge de l'Evangeli. “En aquell temps, Jesús anà al temple i es posà a treure els venedors. Els deia: "L'Escriptura diu: "La meva casa serà casa d'oració". Però vosaltres n'heu fet una cova de lladres" (Lc 19,45-47).

Es diu que no hi ha més cec que aquell que no vol veure o més sord que el que no vol escoltar. Es podria afegir no hi ha més infeliç que aquell que cerca la felicitat allà on el món no la dóna. Obrim el cor a allò que val la pena. Deixem-nos seduir per la felicitat que brolla de la pau en el cor. "Tant de bo haguessis conegut avui on es troba la teva felicitat. Però ara els teus ulls no són capaços de veure-ho i vindrà un dia que els teus enemics obriran trinxeres al voltant teu, et rodejaran, t'assaltaran per tots costats" (Lc 19,42-44).


Sovint, davant de situacions que demanen el nostre compromís tenim por. Ens sentim insegurs, dubtem i ens quedem com paralitzats. Alguns cops, podem donar algun pas, però tornen a sortir els dubtes que paralitzen. Hem de saber confiar més en que no estem sols."Jesús hi anà caminant damunt l'aigua (...) No tingueu por,que sóc jo. Pere li digué "Senyor, si sou vos, maneu-me que vingui caminant sobre l'aigua" Jesús contestà "Ja pots venir". Pere baixà de la barca, es posà a caminar sobre l'aigua i anà on era Jesús. Però en adonar-se del vent que feia, s'acovardí i comença d'enfonsar-se. A l'instant Jesús li donà la mà i li digué "Quina poca fe" ¿Per què dubtaves?" (Mt 14,27-31)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada