diumenge, 10 de juny del 2018

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

Si avui nosaltres tornem a llegir el Magnificat, farà ressorgir en nosaltres, sens dubte, vibracions oblidades de la nostra vida, melodies remotes o ignorades, que esperen en el nostre interior per ser cantades a lloança de Déu i per transmetre l’alegria i el consol als altres. (Cristina Kaufmann, carmelita descalça de Mataró)

I mirant entorn seu els qui seien al seu voltant, digué: “Heus aquí la meva mare i els meus germans; el qui faci la voluntat de Déu, aquest m’és germà, germana i mare” (Mc 3:34)

Sempre hauria de quedar en nosaltres alguna seqüència de la simfonia entre l’amor de Déu i la nostra resposta. Maria va cantar, Maria va romandre amagada i silenciosa en la vida pública bo i guardant totes les paraules en el seu cor i meditant-les, Maria estava dreta vora la creu en una nit de fe que semblava fer callar tot cant. I tanmateix, en tots aquests moments de la seva vida conservava l’ànima del cant, perquè tota Ella s’havia transformat en el perfecte poema de Déu. (Cristina Kaufmann, carmelita descalça de Mataró)

Quan algú, doncs, accepta el nom d'abat, ha d'anar al davant dels deixebles amb un doble ensenyament, és a dir, que mostri totes les coses bones i santes més aviat amb fets que no pas de paraula, de manera que, als deixebles capaços, els presenti els manaments del Senyor amb paraules, als durs de cor, en canvi, i als més rudes, els ensenyi els preceptes divins amb les obres (Del capítol segon de la Regla de Sant Benet, «Com ha de ser l'abat»)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada