divendres, 15 de juny del 2018

Glosses per la vida quotidiana


La proclamació de les Benaurances és tot un programa per orientar l’actuació de les persones més enllà de les seves creences. Cada un dels enunciats és tota una declaració a favor de la humanització de la societat i un petit manifest inspirat per l’amor als altres. Feliços els perseguits pel fet de ser justos: el Regne del cel és per ells. Feliços vosaltres quan, per causa meva, us ofendran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies: alegreu-vos i fe festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. (Mt 5,10-12)

Creure és estimar i el fruit de l’amor són les obres a favor del bé i la justícia. Aquestes obres, pròpies de la caritat, haurien de ser el signe visible de la comunitat dels creients. Sense la caritat, la fe esdevé insuficient per descobrir el misteri del transcendent. Igualment ha de resplendir la vostra llum davant la gent. Llavors, en veure el bé que obrat, glorificaran el vostre Pare del cel. (Mt 5,16)

Les persones som limitades, especialment alhora d’identificar les veritats orientadores del nostre comportament. Necessitem trobar aquestes veritats a partir de la interacció i el diàleg amb altres persones. Les veritats personals són la síntesi de moltes converses, lectures i reflexions. Feu que aprengui els vostres camins, guieu-me en la vostra veritat (Sal 24,4b,5a)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada