dissabte, 19 de gener del 2019

Glosses per la via quotidiana

Tinc la sensació que el temps actual ens aboca sovint massa a l’acció contínua que no ens deixa moments per trobar-nos a nosaltres mateixos. Cal asserenar-nos i trobar moments per la pregària, per exemple, o altres experiències de vida interior. Gràcies a aquestes estones les persones gaudim d’espais d’intimitat per discernir el què cal fer. “De bon matí, quan encara era fosc, es llevà, se n’anà en un lloc solitari i s’hi quedà pregant” (Mt 1,35)

Les riqueses no ajuden al creixement de l’esperit. L’afany per acumular bens és un destorb per aconseguir la pau interior i inquieta als cors. Atresorar diners tendeix a fer-nos insolidàries amb les persones que pateixen necessitats o necessiten ser acollides en la seva dissort. “Si vols ser perfecte, ves a vendre tot el que tens, dóna-ho als pobres i vine amb mi” (Mt 19,21).

La família és lloc on han de transmetre’s els principis i els valors que fonamenten sòlidament la vida. Per més que l’escola pugui ajudar, són els pares, en primera consideració i l’entorn familiar després, els vertaders responsables de l’educació dels seus fills. “El que vam sentir i aprendre, el que els pares ens van contar, no podem amagar-ho als nostres fills, i que ells ho contin als qui vindran” (Salm 77)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada