divendres, 11 de gener del 2019

Glosses per la vida quotidiana


L’amor als altres és la clau de volta que dóna sentit a la vida dels cristians. Gràcies a l’estimació, vivim. No podem estar en pau amb nosaltres mateixos si consentim que hi hagi persones que pateixin qualsevol tipus de necessitat. "Nosaltres sabem que hem passat de la mort a la vida; ho sabem perquè estimem als germans. Qui no estima continua mort" (1Jn 3,14)

L’amor és font de vida, qui no estima està com mort. L’estimació proporciona l’experiència de la transcendència i alimenta la vida interior de les persones. L’amor ens agermana. Les persones hem de donar comptes no del que creiem, sinó de l’amor que tenim. “Estimats meus, hem d’estimar-nos els uns als altres, perquè l’amor ve de Déu. Tothom qui estima és fill de Déu: ha nascut d’ell i el coneix. Els qui no estimen no coneixen Déu, perquè Déu és amor” (1Jn 4,7-8)

L’amor ens defineix com a cristians. La fe cristiana no són només un conjunt de dogmes i normes, més aviat aquests aspectes són accessoris, el que és important és la pràctica de l’amor als altres. La vivència interior de l’amor ens apropa a l’experiència íntima de Déu.

“Estimats meus, si Déu ens ha estimat tant, també nosaltres ens hem d'estimar els uns als altres. 12 A Déu, ningú no l'ha vist mai; però si ens estimem, ell està en nosaltres i, dins nostre, el seu amor ha arribat a la plenitud”. (1Jn 4,11-12)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada