dissabte, 28 de maig del 2016

Glosses per la vida quotidiana

La política hauria de ser, fonamentalment, un servei a la comunitat i no un instrument per rebre ocupar el poder, mantenir-s’hi i procurar beneficis, més o menys confessables, i mostrar-se com a persones importants. En les societats occidentals molts polítics, amb pocs escrúpols o voluntat de servei, han segrestat la política reduint-la un exercici endogàmic del poder. Existeix una altra manera d’entendre la polític centrada en els demés, en la recerca del bé comú i de resoldre els problemes de la gent. “En totes les nacions, els qui figuren com a governants disposen dels seus súbdits com si en fossin amos, i els grans personatges mantenen els altres sota el seu poder. Entre vosaltres no ha de ser així: qui vulgui ser important ha de ser el vostre servidor, i qui vulgui ser el rimer ha de ser l’esclau de tots”. (Mc 10,43-44)

En un relat evangèlic s’explica que un cec es desprengué de tot el que tenia, que era una capa per recaptar, i es plantà davant de Jesús demanant-li poder veure. La única possibilitat que tenia per recuperar la visió passava per deixar de tenir allò que li donava seguretat per la seva subsistència, la capa per fer la recapta, i quedar-se a la intempèrie sense res més que un prec sorgí des del seu convenciment. Un cop fet el gest de desprendre’s de tot el que tenia obtingué la vista. La seva fe li ha donat la vista. “Jesús li preguntà: Què vols que faci per tu? Rabuni, feu que hi vegi. Jesús li diu: “Vés, la teva fe t’ha salvat”. A l’instant hi veié, i el seguia camí enllà” (Mc 10,51-52)


Davant el brogit de la vida, l’acceleració del temps o la sensació de que tot va massa de presa necessitem trobar moments d’aturada per descobrir la profunditat del nostre interior. Es llavors quan la pregària, per exemple, ajuda a les persones a descobrir la riquesa que guardem dins les persones. Podem pregar de moltes maneres, però totes ajuden a projectar-nos cap el sentit transcendent de la vida.“Quan esteu pregant, si teniu res contra algú perdoneu-ho, i així també el vostre Pare del cel us perdonarà les vostres culpes” (Mc 11,25)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada