divendres, 28 d’abril del 2017

Glosses per la vida quotidiana

Sovint mirem i no veiem, escoltem i no sentim. Són situacions que tenim davant nostre i no som capaços d’entendre-les perquè tenim el cor de pedra o la ment enfosquida. Hem de saber vestir-nos amb un enteniment nou perquè la realitat se’ns faci comprensible. Llavors comprendrem el sentit de tot plegat. “Llavors se’ls obrí el cor perquè comprenguessin en sentit de les Escriptures”. (Lc 24, 45)

Tota persona és digne de ser respectada i tinguda en compte. No podem ser còmplices dels valors mundans que valora per interessos i en rebutgen algunes segons les circumstàncies. Tota persona és interessant. No podem participar en la cultura del rebuig practicada tant sovint, fins i tot per nosaltres mateixos sense adonar-nos. “La pedra que rebutjaven els constructors ara corona l’edifici. És el Senyor qui ho fet, i els nostres ulls se’n meravellen”. (Salm 117)

Hi ha moments que la vida és com un xuclador. Espanta i preocupa. Els esdeveniments ens intranquil·litzen i sembla que no sapiguem per on anar. Però si escoltem el nostre interior hi descobrim principis i virtuts sòlides que ajuden a anar segurs per la vida. Hem demanat al Senyor que em guiés, ell m’ha escoltat, res no m’espanta. (Salm 33)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada