divendres, 20 d’abril del 2018

Glosses per la vida quotidiana


Les persones necessitem conrear l’esperit. La vida és densa, plena de moments que fan trontollar-nos o ens interroguen sobre el sentit de motes coses. En aquests moments és quan necessitem retrobar la llum, la veritat i la pau en el nostre interior. L’home no viu només de pa; viu de tota paraula que surt de la boca de Déu. (Mt 4,4b)

La  cultura moderna ens vol fer creure que som com petits deus. Fins l’extrem de confiar tant en les nostres forces que arribem a endurir el nostre cor a l’acció de la gràcia de Déu. Hem de ser humils i deixar que el misteri del transcendent transformi el nostre cor per fer-nos comprendre el sentit de la vida.

Deixeu veure al vostre servent
la claror de la vostra mirada;
salveu-me, per l’amor que em teniu.
Salm 30

Cal ser agraïts amb aquelles persones i situacions que ens aporten pau interior. Cada dia podem buscar petits moments per alimentar l’esperit i guanyar la serenor necessària per afrontar els desafiaments de la vida. Hem de viure joiosament aquests instants de glòria quotidiana. La meva boca no es cansa de lloar-vos, us glorifica tot el dia, plens de goig, els meus llavis i la vida recobrada us aclamaran enmig dels cants. (Salm 70,8.23)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada