diumenge, 14 d’octubre del 2018

Aportacions per renovar l’esperit

El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos. 

 “Sant Benet també preveu que algunes vegades les condicions de treball poden ser dures; aleshores invita els monjos a viure-les amb una motivació especial, sabent que segons quina sigui l'actitud amb què es fan les coses esdevenen més o acceptables.” De la conferència "Sant Benet: una veu del segle VIè que parla a la societat actual" del P. Josep M. Soler, Abat de Montserrat. 

"Una sola cosa et falta: vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel; després vine, segueix-me”. Mc 10:21 

 “És remarcable que sant Benet insisteixi en el fet que la persona no està en funció del treball sinó el treball al servei de la persona que el fa i de les persones que se'n beneficien. Així les persones treballen més de gust, fan més bé la feina i serveixen millor la col·lectivitat” De la conferència "Sant Benet: una veu del segle VIè que parla a la societat actual" del P. Josep M. Soler, Abat de Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada