divendres, 12 d’octubre del 2018

Glosses per la vida quotidiana

El seguiment de la causa de Jesús és una invitació a estimar als altres sense restriccions. Es tracta d’estimar-los amb la mateixa cura i intensitat com ens estimem a nosaltres mateixos. La misericòrdia i la compassió esdevenen essencials en la vida creient, perquè a través d’elles els altres esdevenen germans de qui els estima. “Us dono un manament nou – diu el Senyor – Que us estimeu els uns als altres tal como jo us he estimat. (Jn 12,34)

Tot sovint sentim neguit per coses que són secundàries per la tranquil·litat espiritual. Més aviat, bona part de les preocupacions resulten marginals però ens creen neguit i ens poden treure el són. Hem de saber distanciar-nos de tot allò que no és important pel benestar personal. No podem ser presoners dels neguits. “Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n’hi ha una de necessària” (Lc 10,41)

És molt propi dels cristians el perdó. No hem de renunciar a reivindicar la capacitat de perdó que hem de tenir. No oblidar, no vol dir deixar de perdonar. El record ens fa estar alertes perquè determinades situacions no es repeteixin, però, podem recordar i perdonar al mateix temps. “Nosaltres mateixos també perdonem tots els qui ens han ofès” (Lc 11,4)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada