divendres, 8 de febrer del 2019

Glosses per la vida quotidiana

Hi ha moments en la vida que els esdeveniments ens superen i ens esgoten anímicament. En sentim amb l’ànima cansada. És en aquestes situacions que cal obrir l’esperit perquè la transcendència ens consoli i reconforti. La pregària, la meditació, i altres camins, són bons ajuts per trobar la pau interior. “Deixeu veure al vostre servent la claror de la vostra mirada, salveu-me per l’amor que em teniu. Que no en tingui un desengany, jo que us invoco
(Salm 30,17-17) 


L’amor és un do i una virtut. Gràcies a l’estimació ens transformem i transformen la societat. Les relacions humanes esdevenen millors, més enriquidores i enriquides a favor de la dignitat de les persones. Estimar sempre enriqueix l’esperit. “El qui estima és pacient, és bondadós; el qui estima no té enveja, no és altiu ni orgullós, no és groller ni egoista, no s'irrita ni es venja; no s'alegra de la mentida, sinó que troba el goig en la veritat; tot ho excusa, tot ho creu, tot ho espera, tot ho suporta” (1Co,13,4-7) 


Hem de tenir el cor obert a la pràctica de la correcció. Això vol dir que hem de saber corregir als altres quan s’escaigui i saber que ells poden fer el mateix amb nosaltres. Quan passa, hem d’entendre la correcció no com un retret, sinó com un signe d’estimació. “La correcció, de moment, no sembla que porti alegria, sinó tristesa; però, més tard, els qui han passat per aquest entrenament en cullen el fruit pacífic d'una vida honrada”. (He 12,11)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada