dilluns, 6 de maig del 2019

Aportacions per renovar l’esperit

El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos. 

 “En sentir aquestes coses, el rei quedà tot espaordit i, demanada una benedicció, es retirà. Des d'aleshores fou menys cruel. No gaire més tard, arribà a Roma, passà a Sicília i, l'any desè del seu regnat, per un judici del Déu omnipotent, va perdre el regne amb la vida”. Del llibre segon dels Diàlegs de sant Gregori el Gran (capítol 15, «La profecia que féu sobre el mateix Tótila») 

“Després de l'àpat es dedicaran a les seves lectures o als salms. Els dies de quaresma, des del matí fins a l'hora tercera completa s'han de dedicar a les seves lectures, i fins a l'hora desena completa que treballin en allò que se'ls encomana” Del capítol quaranta-vuit de la «Regla de sant Benet», «El treball manual de cada dia». 

“La Pasqua ens mostra el contingut fonamental de l’esperança cristiana: Déu en Jesucrist ha dit un si a cada ésser humà perquè l’estima i el vol alliberar de tot el que l’oprimeix.” P. Abat Josep M. Soler, Homilia del diumenge de Pasqua (21 d'abril de 2019)

Déu de l'univers, renoveu-nos, feu-nos veure la claror de la vostra mirada, i serem salvats. Salm 80,4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada