divendres, 31 de maig del 2019

Glosses per la vida quotidiana

Qualsevol creença religiosa necessita ser testimoniada. A partir de l’experiència personal els seus seguidors viuen i expressen amb la seva vida el que creuen. Aquesta coherència pot ser causa d’escàndol i de violència perquè el món pot no acceptar-ho. Lamentablement, encara avui hi ha persones perseguides i assassinades per causa de la se fe o criticades per ser persones religioses. “Quan vingui el Defensor, l'Esperit de la veritat que procedeix del Pare i que jo us enviaré des del Pare, ell donarà testimoni de mi. I també vosaltres sereu testimonis, perquè heu estat amb mi des del principi. Us he dit tot això perquè no sucumbiu en la prova. Us expulsaran de les sinagogues; més encara, ve un temps que els qui us matin es pensaran que donen culte a Déu” (Jn 15,26-16,1-2) 

La confiança és bàsica per viure. Quan ens trobem davant de moments difícils necessitem percebre que podem confiar amb altres persones perquè sols no ens sortim. És en aquests moments quan invoquem la seva presència al nostre costat per seguir endavant. 

Sempre que us invocava, m’heu escoltat, heu enfortit la meva ànima. La vostra dreta em salva. Que el Senyor continuï afavorint-me. (Salm 137)  

Al llarg de la vida ens trobem amb dificultats, contratemps, problemes mil que poden fer-nos dubtar de les nostres creences o experimentar la sensació de defalliment. En aquests moments especials hem d’experimentar la força interior de l’esperit que ens consola, sosté i ens ajuda a seguir endavant. "Quan vingui l'Esperit de la veritat, us conduirà cap a la veritat sencera. Ell no parlarà pel seu compte: comunicarà tot el que senti dir i us anunciarà l'esdevenidor." (Jn 16,13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada