divendres, 5 de juliol del 2019

Glosses per la vida quotidiana


L’amor hauria de ser la base de les relacions humanes. Sense estima pels altres preval l’egoisme que accentua l’individualisme i ens allunya els uns dels altres. A més, l’exclusiva cerca de l’interès personal fomenta la desunió, els enfrontaments i les  divisions de tota mena. “En efecte, tota la Llei troba la seva plenitud en un sol precepte: Estima els altres com a tu mateix. 15 Perquè, si us mossegueu i us devoreu mútuament, penseu que acabareu destruint-vos”. (Ga 5,14-15)

Els seguidors de la causa de Jesús hem de ser persones íntegres. Hem de viure d’acord amb les nostres creences i els principis que tenim han d’orientar el nostre comportament. Això ens demana examinar el que diem i el que fem a fi de descobrir les nostres coherències i les nostres faltes a la necessària sinceritat de cor.

“Examina'm, Senyor, posa'm a prova,
depura'm al foc el cor i les entranyes.
Tinc present el teu amor,
visc d'acord amb la teva veritat.
No m'assec amb homes falsaris,
no tinc tractes amb gent malèfica;
detesto les colles de malvats,
no m'assec amb els impius”.
(Salm 25,2-5)

Ens hem d’interessar per les persones, no podem ser indiferents davant del seus sofriment, de les indignitats i injustícies que els oprimeixen. Algunes són físiques i altres són interiors. Més d’un cop ens trobem paralitzats per la nostra incapacitat d’estimar i el nostre tancament de cor. “«Ara sabreu que el Fill de l’home, aquí a la terra, té el poder de perdonar els pecats». I tot seguit diu al paralític «Aixeca’t, carrega’t al coll la llitera i ves-te’n a casa»” (Mt 9,6)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada