diumenge, 22 de setembre del 2019

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos. Donat que demà és sant Benet he trobat adient reproduir dues reflexions sobre la Regela que ordena la vida monàstica dels benedictins i benedictines.

“Deixem-nos sorprendre per la nova que només Crist pot donar. Que la seva tendresa i el seu amor moguin els nostres passo” Papa Francesc, Facebook 5 de maig de 2017

El vostre pacte fa la meva delícia, aquests decrets són els meus consellers” (Salm 118:24)

Per a molts cristians d’Orient, el diàleg i la construcció d’espais de convivència interreligiosa és una invitació a afrontar la passió de Jesucrist” (Antoni Puigverd, Diari Ara, 16 d’abril de 2017)

Si la immensitat del cel sobrepassa la mesura de la intel·ligència humana ¿quina intel·ligència podrà descobrir la natura del que és etern? Si el sol moridor ja és tan bell, tan immens, tan àgil en la seva cursa ¿quina no serà la bellesa del Crist que l’Escriptura anomena el sol de justícia? I si per als cecs és una gran desgràcia de veure’s privats del sol ¿quina no serà la desgràcia nostra de veure’ns privats pels nostres pecats de la llum veritable i eterna?” (D’un Sermó de Sant Basili el Gran)

Aquest germà teu era mort i ha tornat viu; s’havia perdut i l’hem retrobrat” Lc 15:32

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada