divendres, 13 de setembre del 2019

Glosses per la vida quotidiana


Les persones no podem estar supeditades al compliment cec de les lleis i de les normes. La vella discussió sobre què preval: la llei o les persones, el criteri d’actuació és procurar sempre el bé de les persones. “Us vull fer una pregunta. Què és permès en dissabte: fer el bé o fer el mal, salvar una vida o deixar-la perdre?” (Lc 6,9)

Correm el risc de voler viure els instants de la vida massa ràpids. La pressió social és perquè tot sigui instantani amb poc temps per la contemplació i la meditació. Aquesta acceleració distreu i ens impedeix assaborir la riquesa de cada plec de la vida. “Per aquells dies, Jesús se n'anà a la muntanya a pregar, i va passar tota la nit pregant a Déu” (Lc 6,12)

Pels cristians, els pobres són una opció preferencial. Ells han de rebre tota la nostra atenció en la lluita per fer un món més just i habitable. Els exclosos i marginats socialment, juntament amb les persones que pateixen qualsevol mena de tipus de pobresa espiritual són els estimats de Déu. “Feliços els pobres: el Regne de Déu és per a vosaltres”. (Lc 6,20)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada