divendres, 14 de juny del 2013

Deixar al costat les ambicions i les pressions de poder eclesial


En algunes de les darreres intervencions del papa Francesc es tornen a donar avisos per a navegants. Un dia parlà sobre el risc que les ambicions personals afectin a la solidesa de l’Església catòlica i el perill de estar massa preocupats en les particularitats deixant perdre la visió eclesial global,  i en una altra ocasió, pot ser la més sorprenent, alertava del perill de la influència del lobby gai eclesial.

En una intervenció als 45 membres de la Pontifícia Acadèmia Eclesiàstica el papa Francesc ha dit “us esteu preparant a un ministeri de particular compromís...un treball que requereix... una gran llibertat interior”.“Viviu aquests anys de la vostra preparació amb compromís, generositat i grandesa d'ànima, perquè aquesta llibertat prengui forma en vosaltres. Això significa -ha explicat el Papa- ser lliures de projectes personals: d'aquestes formes concretes en les quals tal vegada, un dia, heu pensat viure el vostre sacerdoci, de la possibilitat de programar el futur; de la perspectiva de romandre molt temps en el vostre lloc d'acció pastoral. Significa ser lliures de totes les formes, fins i tot respecte a la cultura i a la mentalitat de la qual proveniu, no per oblidar-la i molt menys per renunciar a ella, sinó per obrir-vos, en la caritat, a la comprensió de cultures diverses i a la trobada amb homes que pertanyen a mons molt llunyans del vostre”.

El papa ha afegit “sobretot significa estar atents a ser lliures d'ambicions o mires personals, que tant malament fan a l'Església, anant amb compte de no posar en primer lloc la vostra realització o el reconeixement que podríeu rebre dins i fora de la comunitat eclesial, sinó el ben superior de la causa de l'Evangeli i la realització de la missió que se us assigna.” Aquestes paraules, junt amb les seves suposades afirmacions fetes en la trobada amb la directiva de la «Confederación Latinoamericana y Caribeña de Religiosos y Religiosas» que dins del Vaticà hi ha un important lobby gai, demostren l’interès continuat del papa de posar davant l’opinió pública la situació de la cúria vaticana. Esperem que aquest intent arribi a bon port i comporti la profunda transformació d’aquest sotto governo que durant tants anys ha condicionat el funcionament quotidià de l’Església catòlica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada