divendres, 22 de desembre del 2017

Glosses per la vida quotidian

L’espera d’Advent arriba al seu final. Aquesta espera dóna sentit a la nostra esperança. Al final d’aquest temps podrem donar raó de la nostra esperança i cantarem avui es ha nascut un nen que és Jesús el Messies redemptor. Faré germinar un rebrot legítim del llinatge de David, i serà un rei excel·lent, que farà regnar en el país la justícia i el bé. (Jr 23, 5)

Més d’un cop hem percebut que el nostre món no se’n surt per resoldre uns problemes cada cop més complexos i, en alguns casos, difícils d’entendre. Si anem al fons de les qüestions se’ns fa evident que molts d’aquests problemes es resoldrien amb un gran canvi d’actitud en el cor d’algunes persones. Cal una conversió de cor per estimar més i ser més acollidors i compassius amb les altres persones. Ens visitarà un sol que ve del cel, per guiar els nostres passos per camins de pau. (Lc 1,78-79)

Sovint tenim la sensació de que la maldat, dit així i de forma genèrica, té més predicament i presència en el món que la bondat. Tenim la sensació de de que el món no se’n surt per resoldre els grans problemes que creen injustícies, desigualtats i patiments. No hem de perdre l’esperança i ens de mantenir esperançat que la foscor serà vençuda per la llum de la veritat i l’amor.

¿Qui pot estar a la muntanya del Senyor?
¿Qui pot estar-se al recinte sagrat?
El qui té el cor sincer i les mans sense culpa,
que no confia en els déus falsos.

(Salm 23)

1 comentari:

  1. Com sempre molt bones reflexions,que la llum del Nadal Il-lumíni a tothom

    ResponElimina