dilluns, 10 de febrer del 2014

Harmonia religiosa

Per tercer any consecutiu, el Parlament de Catalunya ha acollit la jornada de la Harmonia Religiosa promoguda pel grup GTER a proposta de la ONU. Segons s’ha indicat en l’obertura de les jornades la paraula harmonia té vàries excepcions que signifiquen molt bé el sentit del diàleg interconfessional. Harmonia és justa adaptació; concordança d’opinions; acord entre dues o més persones i acord de sons agradables a l’orella. I tot això és el que passa quan les religions es troben i es posen d’acord per impulsar projectes a favor de la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

La jornada d’aquesta any ha servit per demostrar com l’harmonia entre les confessions religioses ha permès impulsar diversos projectes socials que permeten pal·liar els impactes de la crisi econòmica. Les diferents religions a Catalunya han descobert que anant juntes multipliquen els seus recursos i són més eficaces en el seu treball social. Les experiències de col·laboració interconfessional són un primer pas, encara tímid perquè la feina que cal fer, sobre tot per defensar l’Estat del Benestar, és immensa i necessita de molts esforços. Per això una de les demandes del grup GTER és que apareguin més projectes de treball que projectin la dimensió social de les religions i millorin la convivència entre les persones.


A Catalunya les diferents religions viuen en plena harmonia i, des de les seves identitats particulars, han descobert el camins de complementarietat en benefici de la societat. El seu testimoniatge de vida és molt important per vèncer les causes de sofriment de tanta gent. Gràcies a l’entesa de les religions es pot demostrar a la societat que l’harmonia és un bé compartit i que gràcies a ella és poden construir les esperances que permeten resistir la greu crisi econòmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada