dilluns, 3 de desembre del 2018

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos. 

“És d'aquests que diu el Senyor: Així que m'ha sentit, m'ha obeït. I també diu als mestres: Qui us escolta a vosaltres, m'escolta a mi” Del capítol cinquè de la Regla de Sant Benet, «L'obediència»

Feliç l’home que venera el Senyor i estima de cor els seus preceptes” Salm 111:1

“Que els preveres tinguin entranyes de misericòrdia i es mostrin compassius amb tothom, procurant portar al bon camí els qui s’han extraviat”. Sant Policarp, bisbe i màrtir, de la carta als cristians de Filip.

“La contemplació és la més alta expressió de la vida intel·lectual i espiritual de l'ésser humà. És la mateixa vida plenament desperta, plenament activa, plenament conscient que està viva. És un espontani esglai sobre allò sagrat de viure, de l'Ésser. És gratitud per la vida, per la consciència. És un lúcid adonar-se del fet que la vida i l'ésser procedeixen d'una font invisible, transcendent, infinita i abundant.” Thomas Merton

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada