divendres, 28 de desembre del 2018

Glosses per la vida quotidiana


La fi de l’Advent i el començament del temps del Nadal és una invitació a reflexionar sobre la pau. Durant el Nadal ens desitgem pau. Un bona manera de celebrar aquesta data és preguntar-nos ¿on hem de posar pau? ¿amb qui ens hem de reconciliar-nos per pacificar les meves relacions? ¿estic en pau amb mi mateix? “Perquè ens estima, ens visitarà un sol, que ve del cel, per il·luminar els qui viuen a la fosca, a les ombres de la mort, i guiar els nostres passos per camins de pau” (Lc 1, 78-79)

Nadal és el dia de la llum. Déu ha pres la condició humana i s’ha fet un com de nosaltres per compartir la nostra història. Déu és a prop per anunciar-nos els camins de salvació. La seva presència ens omple de joia i anunciem el món que la llum il·lumina la fosca. Obrim els cors perquè Déu es faci present dins nostre.

Apunta per als justos la llum,
l’alegria per als rectes de cor.
Justos, celebreu festes en honor del Senyor,
enaltiu el record de la seva santedat.
Salm 96

El seguiment de la causa de Jesús comporta assumir que, en determinades circumstàncies, cal tenir coratge i valor per proclamar les nostres creences. Encara avui, tenir creences alguna creença religiosa, pot ser motiu de martiri. La fe ens ha de fer sentir-nos lliures davant dels poders del món. “Un germà portarà a la mort el seu germà, i un pare, el seu fill; els fills es rebel·laran contra els pares i els mataran. 22 Tothom us odiarà per causa del meu nom” (Mt 10,21-22)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada