dissabte, 8 de desembre del 2018

Glosses per la vida quotidiana


S’ha posat de moda jornades de solidaritat per diverses causes justes. Però no podem reduir la nostra solidaritat a aquests moments puntuals. El seguiment de la causa de Jesús vol dir estar orientats a la solidaritat quotidiana de forma permanent d’acord a les nostres possibilitats. Fent-ho som instruments d’amor i compassió. “Aquesta gent em fa compassió. Fa tres dies que no es mouen d’aquí i no tenen res per menjar. No vull que se’n vagin dejuns, no fos cas que defallissin pel camí.” (Mt 15,32)

Si tenim creences sòlides podrem resistir els aquelles situacions que poden fer trontollar els fonaments. Tenir conviccions ens dóna saviesa i alimenta la prudència. Seguir la voluntat de Déu expressada en el sermó de la muntanya aporta els referents necessaris per edificar sòlidament l’edifici de la vida. “Per això tothom qui escolta aquestes paraules meves i les compleix és com un home prudent que ha construït la seva casa sobre la roca” (Mt 7,24)

El temps d’Advent ens convida a llegir el profeta Isaïes. Els seus escrits ens anuncien la renovació de la humanitat gràcies a la reconversió personal. L’abandó del mal facilita la reconversió interior i això permet millorar les relacions entre les persones. El Nadal que s’apropa és la celebració de la possibilitat de viure un món millor. “Aquell dia els sords entendran la lectura del llibre, i els ulls dels cecs hi veuran, alliberats de la foscor. Els desvalguts celebraran de nou festes en honor del Senyor, els més pobres dels homes s'alegraran del Sant d'Israel. Serà la fi dels violents i escarnidors, seran exterminats els qui miren de fer mal, els qui calumnien els altres, els qui posen paranys als jutges i fan condemnar sense causa els innocents..” (Is 29, 18-21)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada