diumenge, 2 de desembre del 2018

VOX vol reconquerir Espanya


La irrupció de l’extrema dreta de VOX en les eleccions andaluses obliguen a intentar conèixer quina és la seva alternativa. Com a crònica d’urgència penso que és útil llegir el resum de la seva alternativa política fet pel diari ABC de Sevilla avui mateix. El programa electoral de Vox Andalusia per a les eleccions andaluses és, en realitat, el programa electoral de Vox per a qualsevol eleccions autonòmiques. I això és així perquè el partit de Santiago Abascal no creu en les autonomies. No és un secret. El punt u del programa electoral de Vox diu, literalment: «suspensió de l'autonomia catalana». És la primera promesa de Vox. Però també asseguren que volen dissoldre el Parlament andalús (i les altres cambres autonòmiques) i tornar les competències a l'Estat: «Un sol govern -diuen- i un sol parlament a tot Espanya». Vox es presenta a les eleccions autonòmiques amb la intenció d'acabar amb Andalusia com a comunitat.

El programa electoral de Vox Andalusia es divideix en diversos epígrafs: Espanya, unitat i sobirania; Llei electoral i transparència; immigració; Defensa, seguretat i fronteres; Economia i recursos; salut; Educació i cultura; Vida i família; Llibertats i justícia; i Europa i internacional. VOX és una partit d’extrema dreta, com ells mateixos es defineixen. La primera paraula del programa de Vox Andalusia és «Espanya». El país és el centre i eix sobre el qual s'articulen les cent mesures de les que es compon el compromís de Vox amb els seus votants. En l'apartat de «Espanya, unitat i sobirania», els de Santiago Abascal proposen en primer lloc suspendre l'autonomia catalana, però també il·legalitzar qualsevol partit, ONG o organització que «que persegueixi la destrucció de la unitat territorial». També volen que les penes per «ofenses» a la bandera, l'himne o la Corona siguin castigats i no quedin «impunes». A més volen suprimir totes les policies autonòmiques i acabar amb la Llei de la Memòria Històrica. De fet proposen un homenatge als que van lluitar del costat del dictador Francisco Franco: «Cal homenatjar conjuntament a tots els que, des de perspectives històriques diferents, van lluitar per Espanya».

El programa de Vox Andalusia advoca per eliminar les quotes «per sexe o per qualsevol altra causa», en les llistes electorals. També advoquen per la «deportació d'immigrants», tant els legals (si cometen algun delicte) com els il·legals (en tots els casos). En el cas de la Defensa, advoquen per tancar totes les mesquites que considerin fonamentalistes i volen fer fora a tots els imams que, entenguin, «propaguin l'integrisme, el menyspreu a la dona o la gihad». També volen prohibir que s'ensenyi la religió islàmica a les escoles i «aixecar un mur infranquejable» a Ceuta i Melilla. El programa de Vox també recull que els espanyols que compleixin 20 anys de servei en l'Exèrcit «tindran prioritat en les oposicions» a més de ficar a Espanya en «missions militars de combat contra l'amenaça gihadista».

Quan es tracta d'Economia, el programa de Vox Andalusia vol un nou pla hidrològic així com eliminar les televisions autonòmiques, els defensors del poble o les agències meteorològiques. També advoquen per la fusió d'ajuntaments i establir un mínim exempt d'impost sobre la renda de 12.000 euros i un tipus únic del 20 per cent fins a 60.000 euros així com un 4 per cent d'IVA en productes infantils i geriàtrics. En general, al programa de Vox Andalusia es recullen moltes baixades -quan no eliminació- d'impostos, però no s'especifica com es compensa aquesta minva d'ingressos a l'Estat per pagar les polítiques socials. Entre les mesures més cridaneres estan convertir tot el sòl d'Andalusia (i d'Espanya, és clar) en sòl urbanitzable excepte el que hagi d'estar «protegit per motius d'interès públic», així com suprimir de la sanitat pública actes com el canvi de sexe o l'avortament. Els immigrants il·legals, expliquen des de Vox, no tindrien sanitat gratuïta a Espanya.

Quan es tracta d'Educació i cultura, el programa de Vox Andalusia advoca per implantar un «xec escolar», l'espanyol en tot el país per a l'educació dels nens, exàmens de control nacional als petits al final de cada cicle educatiu, un Llei de protecció de la tauromàquia, així com de la caça. En l'apartat de vida i família, la derogació de la Llei de Violència de Gènere, la creació d'un Ministeri de la Família i el suport a la família nombrosa. També proposen «la protecció de la vida» i la prohibició dels «ventres de lloguer». Finalment, el programa de Vox Andalusia recull mesures com la fi de les subvencions públiques als partits, lleis «antiokupación», «desarticulació efectiva» d'ETA o l'eliminació del jurat.


Vox, segons els seus dirigents, vol reconquerir Espanya. El que vol Vox,  és anul·lar les llibertats democràtiques. Són l’extrema dreta franquista en estat pur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada