dimarts, 18 de desembre del 2018

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

“Gosem a creure que el buit pot estar habitat per Déu i que podem viure l'espera amb alegria. Sant Agustí ens ajuda en això quan escriu: «Tota la vida del cristià és un sant desig. Déu, en fer-nos esperar, eixampla el desig; en eixamplar-lo, eixampla l'ànima; i en eixamplar l'ànima, fa que aquesta sigui capaç de rebre... Si vols veure Déu, ja tens fe»”. «Advent: saber esperar» Germà Alois Prior de Taizé.

“Gloriem-nos, germans, de ser pobres per Crist; però procurem de ser humils com Crist” Guerric, abat, del Sermó en la solemnitat de Tots Sants.

“L'any cristià comença amb l'Advent, el temps d'espera. Per què? Per revelar-nos l'aspiració que habita en nosaltres i per aprofundir-hi: el desig de l'absolut vers el qual tots tendim amb tot el nostre ésser, cos, ànima i intel·ligència; la set d'amor que crema en cada un de nosaltres, des del nadó a l'ancià i que, fins i tot, la intimitat humana més gran no pot apaivagar completament” Germà Alois, Prior de Taizé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada